mgr Ewelina Krajewska (Wodzyńska)
0000-00-00
O mnie Przed pierwszą wizytą bardzo proszę przygotować dzienniczek żywieniowy (proszę spisać ilość zwyczajowo przyjmowanych pokarmów z przynajmniej 2 dni - dnia pracującego oraz dnia wolnego od pracy). Dzienniczek powinien uwzględniać każdy posiłek, przekąski oraz napoje trafiające do ust danego dnia wraz z określeniem oszacowanej wielkości porcji oraz godziny spożycia. Oto przykład: ŚNIADANIE, GODZ. 8:30: 2 kromki chleba żytniego, masło, 2 plasterki szynki, mały pomidor, herbata z jedną łyżeczką cukru, średnie jabłko.
Jestem absolwentką Dietetyki na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi.
W pracę z pacjentem wkładam dużo zaangażowania i uwagi, po to, aby zmiany, które pomagam wdrożyć w życie, były długofalowe. Osobiście jestem związana ze sportem oraz przypisuję ogromną rolę codziennej aktywności i zbilansowanej diecie w utrzymaniu zdrowia.
Każdego pacjenta traktuję indywidualnie oraz zwracam uwagę na wiele aspektów życia codziennego, tak aby nowa dieta, nie tylko pomogła osiągnąć zamierzony cel, ale była także praktyczna, smaczna i prosta w zastosowaniu.
Z powodzeniem pomagam pacjentom cierpiącym z powodu chorób cywilizacyjnych i dietozależnych, osobom pragnącym zmienić sposób odżywiania i zadbać o swoją sylwetkę oraz sportowcom w optymalizacji codziennej diety. W grudniu 2017 uczestniczyłam w szkoleniu dla specjalistów SOIT - School Of Insulinresistance Therapy, gdzie po pozytywnym zaliczeniu egzaminu, uzyskałam tytuł "Specjalisty przyjaznego Insulinoopornym".
Dotychczasowe doświadczenia nauczyły mnie, iż zmiana nawyków żywieniowych i ogólnie pojęty styl życia nie tylko poprawiają jego jakość, ale także są kluczowymi czynnikami dla uzyskania remisji w wielu jednostkach chorobowych.
Zgierska 211
Zgierska 211